Met de nederlaag van vorige week nog vers in ons geheugen vertrokken wij gemotiveerd richting Groningen om daar een potje te ballen tegen Veracles. Vastbesloten om niet nogmaals in dezelfde valkuil te trappen als de voorgaande wedstrijd begonnen wij serieus aan onze wedstrijdvoorbereiding. Coach Nico is zelfs zo fanatiek geweest om nieuwe schoenen aan te schaffen, dit inspireerde ons allemaal natuurlijk om nog harder ons best te doen!
De eerste set ging vrij gelijk op. Door nog wat afwachtend spel, met name in de verdediging, wisten wij het initiatief niet te pakken en te behouden. Het resultaat was een set waar, door hard te werken, Veracles nog aardig mee kon komen. Maar door allemaal toch onze eigen taken uit te voeren wisten we met een stand van 21-25 de eerste set naar ons toe te trekken. De tweede set gingen we lekker door en Veracles leek er door het harde werken in de eerste set een beetje doorheen te zitten. Door een goede serve serie wisten we een mooie voorsprong op te bouwen. Met simpel maar degelijk spel en onze side outs goed uit te spelen wisten wij deze voorsprong te behouden en was de tweede set met een eindstand van 13-25 eenvoudig binnen te hengelen. In de derde en vierde set maakten wij het onszelf weer erg moeilijk. Door veel service fouten en afwachtend verdedigend spel wisten we niet het initiatief te behouden en kregen de Groningers iedere keer toch weer de kans om terug te komen. Echter kon de tegenstander het niet meer goed bijbenen, ze hebben in de eerdere sets te hard moeten werken en dat begon zichtbaar te worden. Veel ballen sloegen ze uit of in onze blokkering. Door zelf simpel maar degelijk spel neer te leggen en de tegenstander simpelweg de mogelijkheid te geven om fouten te maken wisten wij ook de laatste twee sets naar ons toe te trekken met de eindstanden 20-25 en 21-25.
Na een serie uit wedstrijden mogen wij volgende week op 10 december dan eindelijk weer eens voor eigen publiek gaan presteren, dit keer tegen het tweede van Dio/Bedum. Wij hopen ons trouwe publiek weer te kunnen vermaken met een mooie pot volleybal om 18:30 in sporthal ’t Noorderslag!