Op zaterdag 15-11-2016 mocht het eerste van Slagharen wederom laten zien wat zij in huis hebben voor zowel thuispubliek en publiek van het naast liggende Dedemsvaart. Na een hele goede generale training de donderdag ervoor stapten de mannen met veel vertrouwen in eigen kunde het veld op.

De eerste set startte vrij moeizaam, het kostte de heren van Side-Out veel moeite om de beleving en de sfeer erin te krijgen. Hierdoor was moeilijk om een wedstrijdritme te pakken en was het spel van Side-Out wat wisselvallig. Desondanks wisten de mannen van Side-Out uiteindelijk toch met goed volleybal het initiatief steeds aan eigen kant te houden en ging de eerste zet met een mooie stand van 25-19 naar de thuisploeg. De overtuiging dat we deze pot naar ons toe kunnen trekken groeide met deze setwinst en dit was in de tweede set goed te merken. Er was meer beleving binnen het team en er werd ontspannen gevolleybald, maar toch hadden de heren in deze set te maken met een klein dipje. Het kostte iets meer moeite dan de eerste set werd deze set toch gewonnen door de thuisploeg met 25-22 en met weer een nieuwe overwinning in zicht gingen de heren vol vertrouwen de derde set in.
Ook in deze derde set hadden we het initiatief in handen, maar halverwege leken we het even moeilijk te krijgen toen we een reeks aan fouten begonnen te maken. Toen we hier eindelijk uit kwamen wisten we de zet nog op vrij eenvoudige manier met 25-17 binnen te slepen en de overwinning was een feit. Met dit in gedachten begonnen we de vierde en laatste set helaas slecht. We gaven het initiatief weg aan de heren van Dedemsvaart en begonnen de set op een behoorlijke achterstand. Halverwege de set wisten wij ons te herpakken en lukte het om ook deze set met een stand van 25-18 naar ons toe te slepen. Dankzij de 4-0 overwinning kunnen wij 5 belangrijke punten aan ons totaal toevoegen.
Aankomende zaterdag spelen wij weer een uitwedstrijd tegen Stentor 1. Zij staan momenteel tweede in met een voorsprong van maar 3 punten. Wij gaan ons uiterste best doen om opnieuw een overwinning te behalen en wederom een aantal puntjes van deze voorsprong af te sprokkelen!